Het is belangrijk om voor een kwalitatieve bril te kiezen, zeker op lange termijn. Mensen die jonger dan 40 jaar zijn en een oogcorrectie nodig hebben, zijn meestal dragers van een bril met unifocale glazen. Dit wil zeggen dat dit een bril is met slechts één sterkte. Jonge mensen hebben er minder moeite mee om snel zowel ver als dichtbij te focussen omdat hun ooglens nog voldoende flexibel is. Bij mensen die ouder dan 40 jaar zijn, wordt dit moeilijker. Dit is het moment waarop je een unifocale bril inruilt voor een leesbril of een multifocaal exemplaar.

In dit kader kunnen we kijken naar een degressieve bril. Hier is het glas bovenaan iets minder sterk dan onderaan. Zo hoef je niet steeds over je leesbrilletje heen te kijken wanneer je aan je bureau of pc zit en iets in de verte wil zien. Een bril die niet is aangepast aan jouw situatie, bezorgt je na verloop van tijd hoofdpijn. Dit is vooral van belang op lange termijn.